Autor Wątek: Wspólne wyjazdy na plażę  (Przeczytany 34702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marbed82

• Hero Member
Odp: Umawialnia - wyjazdy plażowe jak i inne
« Odpowiedź #325 dnia: Marca 30, 2014, 03:22:46 pm »
słyszeć to i ja wczoraj niezłe historie słyszałem. podobno ktoś wyciągnął sandacza i łososia  ;D ;D ;D ;D. to czekam, niech się chwalą:). my z Pawłem wczoraj mieliśmy halibuta ;D ;D ;D ;D ;D . Jarek, a może ten łosoś, o którym ja słyszałem to tak szybko ewoluował z tej troci:). kto to wie:).
a tak już na serio to dziś o 9 byłem jakieś 700 m od kanał i już stało z 7 aut (nawet na poznańskich blachach). zszedłem tylko na plaże, chwilę pogadałem z jednym z wędkarzy i zwinąłem się na radary. zaraz dojechał Pablo i siedzieliśmy tak do 14.30. dziś kompletna lipa, znów tylko małe fląderki.
https://www.youtube.com/user/marbed82/videos

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #326 dnia: Marca 30, 2014, 07:31:57 pm »
Marek byl dzis na naszym miejscu  ze trzy godziny i wyjal leszczora jednego  :) ma farta szwagier  :)  :)  :)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #327 dnia: Marca 30, 2014, 07:41:32 pm »
Mariusz musimy sie uzbroic w cierpliwosc jeszcze dwa trzy tygodnie ladnej pogody i mam nadzieje ze nie bedziemy sie nudzic na plazy  :) jak zaczna brac to nie nadazymy ze sciaganiem  :) problem mam z przerzuceniem rewy gdzies jakis blad popelniam .

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #328 dnia: Marca 30, 2014, 09:09:58 pm »
oj aż takim optymistą to bym nie był. :)
a rzucasz zza głowy? jak siedzisz z Markiem to podpatrz jak on to robi, a później to trochę czasu i zacznie wychodzić. ale czasami to ciężko przerzucić bo to 110 - 120 i więcej. np. na radarach to jest nawet 150 m (a więc z zestawem to nieco za daleko). do takich odległości to już OTG z dobra techniką. zresztą zobacz gdzie ostatnie czasy ryby biorą. rzadko kiedy za rewą (przynajmniej jak na obecną chwilę). ja jak na razie mam więcej złapanych na wędkę, którą zarzucam bliżej.  z daleka mam jednego leszcza i płotkę, ta flądra wydaje mi się, że też była przed rewą.

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #329 dnia: Marca 30, 2014, 09:26:41 pm »
W  cos trzeba wierzyc  :) ostatnio w sobote (tydzien temu)  jak braly rybki to zza rewy i ja przerzucalem a ostatnio  mialem proble my  :) chyba ze rewa odplynela  :) bo sprzet ten sam  :)

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #330 dnia: Marca 30, 2014, 09:36:01 pm »
mysle,ze rewa odplynela :) dzisiaj troche trenowalismy z Mariuszem i dochodzimy powoli do kresu dlugosci rzutu znad glowy. trzeba ogladac filmiki i trenować otg, tylko tak mozna sieknąć jeszcze dalej tym samym sprzetem.

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #331 dnia: Marca 30, 2014, 10:09:30 pm »
też jakiś wpływ mają warunki. wiatr w plecy zawsze trochę pomoże. ostatnio jak byłem z Markiem i wiało z północnego - wschodu to sam miałem problem z przerzuceniem tej rewy.
popatrz sobie na rzuty tego gościa:
https://www.youtube.com/user/miguelcadaques/videos
a w szczególności ten film, który pokazuje jak powinna zapracować wędka: https://www.youtube.com/watch?v=dFpP0zK2CEg
a tutaj masz chłopaka (Polaka), który miał okazję uczyć się od tego gościa z linku powyżej:
https://www.youtube.com/user/zplazy/videos
najlepiej uczyć się gdy nie masz swoich złych nawyków, później jest trudno się ich wyzbyć.

poczytaj sobie Jarek na jednym z forum temat "wędziska surfcastingowe". jest tam kilka cennych uwag co do dalekich rzutów. Twoja wędka jest jednak trochę za miękka.
zresztą Robert ostatnio rzucił propozycję wspólnego wyjazdu połączonego z wędkowaniem i treningiem rzutowym:).

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #332 dnia: Marca 31, 2014, 07:06:18 am »
Siemanko,wiatr duzo pomaga w tamta  sobote co polapalismy rybki wialo z zachodu i poludniowego-zachodu a teraz wieje non stop z polnocy i wschodu i jest to jeden z powodow bliskich rzutow.Wedkuje juz prawie trzydziesci lat wiec ciezko sie pozbyc pewnych nawykow,Zobaczymy teraz przy innym wietrze :) i zastosuje  nowe ciezarki oplywowe  :) Tak mysle i podejrzewam ze w zlym momencie puszczam zylke  :)

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
Odp: Niedzielna surfcastingowa wyprawa na Czerwonkę
« Odpowiedź #333 dnia: Marca 31, 2014, 10:48:06 am »
[quote author=Fototomczak link=topic=21.msg398#msg398 date=1396036872]
Wraz z kolegą będziemy w tą niedzielę na plaży w Ustroniu Morskim przy "Czerwonce".  Meldujemy się od rana do wieczora. Metoda surfcastingowa w toni i spinning. zapraszamy do wspólnego wędkowania i ćwiczenia rzutów ponad 150 metrów...
[/quote]
Zapraszam koleżanki i kolegów do przeczytania i obejrzenia fotorelacji z wypadu na Ustrońską odsłonę surfcastingu. materiał lekki i przyjemny przesiąknięty słoną wodą i delikatnym zakrapianym żartem...[url=http://cwanaryba.pl/index.php/surf-casting/199-zaklinacze-ryb-w-surfcastingu] http://cwanaryba.pl/index.php/surf-casting/199-zaklinacze-ryb-w-surfcastingu[/url]

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #334 dnia: Kwietnia 01, 2014, 08:59:58 am »
wczoraj kolejny raz nie wytrzymałem i musiałem pojechać zobaczyć co kryją morskie wody. przed 15 zadzwoniłem do Marka, żeby się dowiedzieć czy już jest na plaży i czy są jakieś wyniki. akurat się szykował. tak więc już przed 16 mieliśmy rozstawione wędki. Marek do godziny 19 ostro połowił zegarków (chyba z 10 miał :)). ja tylko jedną. poznaliśmy też jednego wędkarza (Roberta), który już od kilku dni próbował swoich sił na naszych plażach. i tak od słowa do słowa zgadaliśmy się, że kolega łowił dorsze na Karwi. po chwili zapada decyzja, żebym poszedł po wodery i podbierak i podejmujemy próbę zasiadki dorszowej. tubisa może zbyt dużo nie złapaliśmy bo 5 większych i trzy mniejsze sztuki ale to pozwoliło nam złowić to:
[img width=300 height=201]https://lh3.googleusercontent.com/-aqUw4JQj_Uk/UzpgGs4omrI/AAAAAAAAASM/-QiI4HCi_RU/w850-h570-no/dorsz.jpg[/img]
kolegi Roberta sztuka pierwsza od góry, mój niżej, a Marek jak to Marek ze swoim szczęściem złowił dwie sztuki. brania były zaraz po zmroku, później przyszedł silny i mroźny wiatr północno - wschodni i na nasze nieszczęście przegonił nas z plaży.

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #335 dnia: Kwietnia 01, 2014, 05:27:36 pm »
Mariusz miales nie podkrecac towarzystwa :)) ladne sztuki, pogratulować tylko!

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #336 dnia: Kwietnia 01, 2014, 05:32:53 pm »
hhehhe, w ogole wczoraj tez bylem na plazy, o 16.30 ,ale byla potezna mgla! Wy w tej mgle siedzieliscie? :) pojechalem z dziewczyną porzucać troche :) mam pare filmów w slowmotion, widać wszystkie bledy jak na dloni, do miguela brakuje jeszcze:)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #337 dnia: Kwietnia 01, 2014, 07:46:47 pm »
Mariusz prima aprilis  :)

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #338 dnia: Kwietnia 01, 2014, 08:17:04 pm »
No miałem to napisać jutro ale skoro już piszesz (choć doszły mnie słuchy, że też ta informacja i Tobą poruszyła) to dokładnie tak. PRIMA APRILIS. zresztą lepiej dziś to powiedzieć niż ktoś miałby pojechać i wymarznąć się dzisiejszego wieczora na plaży:).
poza informacją o dorszach i tubisach reszta to prawda:).
Paweł no dokładnie to my z Markiem tam staliśmy. dokładnie na slow mo doskonale wszystko widać. co do Miguela to myślę, że można liczyć w tysiącach rzutów, długa, długa droga. podeślij mi ten filmik, zobaczę sobie jak wygląda Twój rzut. jak masz jutro czas to możemy podjechać po 15-16 i nieco potrenować.

marek_mariola

• Hero Member
« Odpowiedź #339 dnia: Kwietnia 02, 2014, 09:09:30 am »
Witam użytkowników CWANA RYBA. Dużo przydatnych informacji znalazłem na tym portalu. Poznałem z żoną już kilku z Was osobiście. Ze względu, na to że jestem opisywany w Waszych postach postanowiłem również wejść do społeczności CR :). Pozdrawiam Marek i Mariola :) :) :)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #340 dnia: Kwietnia 02, 2014, 09:20:37 am »
Witam serdecznie  :)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #341 dnia: Kwietnia 02, 2014, 10:01:54 am »
Siemanko Mariusz  :) powiem szczerze ze prawie dalem sie nabrac  :) a dlaczego prawie? Bo tego dnia okolo  osiemnastej rozmawialem z Markiem przez telefon i mowil ze konczy wedkowanie i zwija sie do domu  :) Ale zdjecie z dorszami dalo mi do myslenia  :) Pomyslalem jeszcze ze  moze o innym Marku piszesz  :) Zarcik udany  :)

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #342 dnia: Kwietnia 02, 2014, 12:14:50 pm »
Cześć Marek i Mariola. fajnie, że się zdecydowaliście dołączyć bo często jesteście na plaży co oznacza, że będzie więcej świeżych info (taką mam nadzieję:))

[quote author=Jarek Jaro link=topic=21.msg430#msg430 date=1396425714]
Ale zdjecie z dorszami dalo mi do myslenia  :)[/quote].
zdjęcie jak najbardziej prawdziwe naszych jesiennych rybek:)

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #343 dnia: Kwietnia 02, 2014, 02:31:14 pm »
[quote author=marek_mariola link=topic=21.msg428#msg428 date=1396422570]
Witam użytkowników CWANA RYBA. Dużo przydatnych informacji znalazłem na tym portalu. Poznałem z żoną już kilku z Was osobiście. Ze względu, na to że jestem opisywany w Waszych postach postanowiłem również wejść do społeczności CR :). Pozdrawiam Marek i Mariola :) :) :)
[/quote]
WITAMY SERDECZNIE!

marek_mariola

• Hero Member
« Odpowiedź #344 dnia: Kwietnia 02, 2014, 09:35:51 pm »
Krótki wypad 02.04.2014
Witam zrobiłem dzisiaj krótki wypad nad morze między godz. 16.30-18.30. Stanowisko 200 m od kanału w stronę Unieścia. Przy kanale łowił tylko jeden wędkarz. Dowiedziałem się, że łowi od 15.00 i nie miał nawet brania. Stwierdził, że w kanale na spławik kilku wędkarzy łowiło leszcze i okonie. Potwierdziło się co stwierdził mój rozmówca. Przez 2 godziny zero brań, ostatni zarzut i po 10 min. zwijam wędki. Na pierwszej zero. Na drugiej dublet fląderek.  :) Łowiłem za rewą. Mariusz a co udało się złowić dzisiaj Tobie z Pawłem. Bo zebraliście się w tym samym czasie. Pozdrawiam

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #345 dnia: Kwietnia 02, 2014, 10:27:47 pm »
no ja dziś jakoś miałem pod górę. najpierw okazało się, że w aparacie za mało miejsca do nagrywania jest, później okazało się, że tel. nagrałem zamiast swoich rzutów to zwijanie żyłki, następnie ze 3 nagrania okazały się nieostre do tego zerwałem dwa ciężarki i powiedziałem dość tego, dziś nie dane jest mi trenować rzuty i zabrałem się za wędkowanie. Paweł w tym czasie złowił jedną większą flądrę (oczywiście jak na nasze warunki:), później trafiliśmy jeszcze po jednej i też się zmyliśmy bo nic się nie działo. wędkarze obok nas to samo, chyba trochę sobie poczekamy na takie kolejne dni jak były ostatnio. najbliższe dni non sto od strony wschodniej ma wiać.
hmm następnym razem chyba sobie porzucam gumką w kanał to morze choć jakiegoś okonka zobaczę.
p.s. dziś jak przyjechaliśmy na plażę to było naprawdę ciepło.

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #346 dnia: Kwietnia 03, 2014, 07:12:56 am »
Witam Panowie  :) to jednym slowem Mariusz miales peszka  ;) Kto wybiera sie w sobote na rybki z samego rana ?  :)

marek_mariola

• Hero Member
« Odpowiedź #347 dnia: Kwietnia 03, 2014, 06:14:55 pm »
Cześć Jarek - mam wolnę możemy jechać. Daj znać telefonicznie o której jedziemy. Pozdrawiam :)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #348 dnia: Kwietnia 03, 2014, 06:46:58 pm »
Spoko Marku jutro sie zdzwonimy co i jak i o ktorej  :) martwi mnie natomiast pogoda i wiatr polnocny i wschodni.Miala sie pogoda zmienic  :) czekam czekam i nic jak bylo tak jest a nawet chlodniej  :) Pozdrawiam  :)

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #349 dnia: Kwietnia 03, 2014, 10:32:31 pm »
jak coś to ja też podjadę koło 9 (to zajmijcie dla mnie miejsce:)). wiatr na sobotę ma być południowo - wschodni, bezchmurnie, powyżej 10 stopni, zatem jak dla nas powinno być miło i przyjemnie. tylko nie wyłówcie wszystkiego zanim przyjadę. zostawcie choć jednego leszcza.