Autor Wątek: Wspólne wyjazdy na plażę  (Przeczytany 34673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marbed82

• Hero Member
Odp: Umawialnia - wyjazdy plażowe jak i inne
« Odpowiedź #300 dnia: Marca 26, 2014, 11:19:28 pm »
też bym pojechał :) ale jutro to dopiero po 16 będę wolny. jak coś to może w piątek. jutro meteo pokazuje tylko z rana deszcz.
https://www.youtube.com/user/marbed82/videos

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #301 dnia: Marca 27, 2014, 07:06:49 am »
Siemanko,chlodno jest teraz trzy stopnie  na plusie tylko i wieje ze wschodu i polnocy,Tak se mysle ze dzis zawitam nad Rosnowo a jutro nad  morze  :) Nie wiem czy to dobry wybor ale podobno duzy okon zeruje i pochodze z bocznym trokiem pewnie tez karpiowki wywale na grunt moze cos sie uczepi  :)

pablo80

• Hero Member
« Odpowiedź #302 dnia: Marca 27, 2014, 08:24:37 pm »
Witam,
Byłem dziś o godzinie 11 na moment w okolicy kanału i było sporo wędkarzy. Rozmawiałem z trzema i  dwóch miało po dwa i jeden jednego. Pogoda  była lepsze od wczorajszej. Delikatny wiatr wschodni (północno-wschodni)

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #303 dnia: Marca 27, 2014, 09:24:52 pm »
Paweł, a z której strony kanału? ja myślałem jutro się wybrać. ale ma mocniej wiać i nie wiem czy nie będzie gorzej niż jak byliśmy wczoraj.
Jarek i jakie wyniki dzisiaj u Was?

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #304 dnia: Marca 27, 2014, 09:49:20 pm »
ja właśnie zabrałem się za montowanie zestawów. trzeba przyszykować sprzęt na weekend.

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #305 dnia: Marca 27, 2014, 10:16:23 pm »
Siemanko na rybach z Tomkiem bylismy dopiero po 10 .Tomek zlapal dwa leszcze i jednego zerwal a ja tylko jednego zerwalem.Ale zlapalem jazgarza 24 cm i kilka flader  :) Dzis zimno bylo,wialo cholernie ze dlonie marzly.Bylismy na naszym miejscu.Wedkarzy ze nie bylo gdzie kija wsadzic  :)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #306 dnia: Marca 28, 2014, 06:55:56 pm »
Sobota 29.03.2014
[prawie bezchmurnie]
15°C
prawie bezchmurnie
T.nocna
6 °C
Wiatr
10 km/h [wschodni]
Chmury
10-20% nieba
T.odczuw
14 °C
Porywy
25 km/h
Wilgotność
46 %
Ciśnienie
1026 hPa
Opady
0 mm / 12 h
Termika
chłodno i sucho
Warunki do brania ryb: korzystne
Wschód i zachód Słońca: 05:36 - 18:24
Warunki atmosferyczne: korzystne
Wschód i zachód Księżyca: 04:47 - 17:03
Faza: do nowiu

pablo80

• Hero Member
« Odpowiedź #307 dnia: Marca 28, 2014, 08:43:56 pm »
Dzisiejszy okoń  30 cm niby nic a cieszy :)

pablo80

• Hero Member
« Odpowiedź #308 dnia: Marca 28, 2014, 08:47:15 pm »
Dzisiejszy okoń  30 cm niby nic a cieszy :)

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
Niedzielna surfcastingowa wyprawa na Czerwonkę
« Odpowiedź #309 dnia: Marca 28, 2014, 09:01:12 pm »
Wraz z kolegą będziemy w tą niedzielę na plaży w Ustroniu Morskim przy "Czerwonce".  Meldujemy się od rana do wieczora. Metoda surfcastingowa w toni i spinning. zapraszamy do wspólnego wędkowania i ćwiczenia rzutów ponad 150 metrów...

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #310 dnia: Marca 28, 2014, 11:31:28 pm »
Paweł nie takie niby nic. to była ładna rybka. mierzyłeś w domu (czy te 30 cm to z naszego pomiaru na plaży?
poza tą jedną rybą, którą wyjął Paweł padło kilka małych fląderek. dziś słabizna była.
[quote author=Fototomczak link=topic=21.msg398#msg398 date=1396036872]
Wraz z kolegą będziemy w tą niedzielę na plaży w Ustroniu Morskim przy "Czerwonce".  Meldujemy się od rana do wieczora. Metoda surfcastingowa w toni i spinning. zapraszamy do wspólnego wędkowania i ćwiczenia rzutów ponad 150 metrów...
[/quote]
ja może popołudniu dojadę.
p.s. rzutów już nie trenuję bo po dzisiejszym ciężarek na drzewie wylądował:).

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #311 dnia: Marca 29, 2014, 04:51:55 pm »
dzisiaj od rana bylem na lewo od kanalu, presja wedkarzy duza, po samej lewej stronie bylo z 50 wedkarzy. ja tylko jedną flądre 20cm, obok gosciu mial jednego leszcza zlowionego kolo 7 rano. po godz 12 zmiana na lowisko w lazach, ale tam tez bez efektu. martwi mnie plycizna przy kanale,jak dla mnie to jedna wielka plycizna przez 200metrow.  nie ma w ogole rew. w lazach byly, pierwsza rewa do przezucenia na jakis 120 metrach(idąc dalej w prawo, oddala sie rewa, dalej nieosiągalna również), a druga nieosiągalna, ponad 200metrów. na lazach tez bez wyniku.

ps, obejrzycie sobie na tvn player jak to jest zlowione, ostatni odcinek , bolek co prowadzi,przyjechal na dorsza z plazy, pokazuje jak pozyskuje tobiasza i co najlepsze,pokazuje jak rzucic na 150 metrów :) oczywiscie jak wiekszość, mysli,ze rzucil 150, a bylo 80 :) . zlapal dwa dorsze i jedną duzą flądre. brania dorszy oczywiscie montowane : ) ale warto obejrzec;)

ja tez dzisiaj sobie potrenowalem z nudów rzuty, zmienilem u siebie strzałowy na porządną plecionke 0,31 , plus nawinąłem, po same brzegi nową żyłkę daiwy, co dalo jak na moje oko i odczucia, jakies 20-30 metrów dalsze rzuty. nie mam teraz konicznej i nie mam jak sprawdzić, ale rzuty znacząco sie wydłużyły.czy to z pseudo otg, czy rzutu z ziemi znad glowy.

pablo80

• Hero Member
« Odpowiedź #312 dnia: Marca 29, 2014, 05:37:19 pm »
Dziś byliśmy za radarami w stronę Łaz.  Mój ojciec złowił  flądrę  30 cm ja złowiłem leszcza, co prawda nie wielkiego ale zawsze  :) Miałem jeszcze jedną rybę ale się spięła.

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #313 dnia: Marca 29, 2014, 06:11:52 pm »
Witam Panowie  :) ja tez dzis bylem nad kanalem z lewej strony od samego rana juz przed siodma i tak jak Pablo80 pisze wedkarz przy wedkarzu.Jeszcze tylu naraz na plazy  nie widzialem  :) :)  My bylismy we czterech i niestety ilosc zlapanych ryb podzielic przez osiem wedek daje wynik ponizej miernej  :) .Tomek zlapal jednego leszcza cos ponad czterdziesci centymetrow i jednego zerwal,Marcin zlapal piekna ploc  okolo czterdziestu centymetrow,srebrna i tlusta  :) i kilka flader ,nie mamy zdjecia,szkoda.Dawid nie zlapal  nic a ja tylko cztery fladerki  :) okolo poludnia dojechal Marek z Mariola i wedkujac okolo trzech godzin zlapal leszcza 52 cm i 1,95 kg  :) Byl tez Pawel ze Strzezenicy z  kolega i obaj  mieli jesli dobrze pamietam trzy leszcze z tego jeden duzy  :) a tak na marginesie to dziekuje Wam chlopaki za  mile spedzony czas i dobre rady  :)  :)  :) Ryby jak to ryby nie zawsze biora ale milo i przyjemnie jest posiedziec  i powdychac morskim powietrzem,pomimo zmeczenia jestem zrelaksowany  :)

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #314 dnia: Marca 29, 2014, 06:19:36 pm »
na jakich odleglosciach lowiliscie te leszcze? bylismy w 3 z kolegami i caly przekrój  dna byl, ja rzucalem  120-80m, kolega gdzies od 80 do 50 i drugi od 60 do 30 metrow i nic.  dziadki obok tez nic, rzucali niedaleko.

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #315 dnia: Marca 29, 2014, 06:49:04 pm »
dobra, a kto jedzie jutro na rybki? Jarek jedziesz? moze razem polowimy, jutro bede sam, a milej w towarzystwie sie lowi :) Mariusz, bedziesz jutro ? czy jedziesz tam do Roberta?

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #316 dnia: Marca 29, 2014, 06:58:42 pm »
no ja byłem z Pablo80. dziś nie dane mnie było ściągać ze swoich haków leszczy. kilka fląderek, żadna nie większa niż 10 cm. na sam koniec pomyślałem "a rzucę sobie kilka razy OTG, tak dla treningu" no i kolejne półtora godziny spędziłem na rzutach, aż do momentu jak ciężarek poleciał do Szwecji (będzie montaż filmiku i zobaczymy czy coś się nauczyłem i poprawiłem).
co do filmiku przytoczonego przez Pablo  to sugerowałbym pozyskiwać tubisa na piasku, a nie kamieniach (ta rybka zakopuje się w piachu i takie dno lubi), druga sprawa "tupanie" to już przeszłość wystarczy ciągnąć podbierak po dnie (i tak samym swoim chodzeniem i podbierakiem narobimy tyle hałasu, że to w zupełności wystarczy). pozyskanie tubisa w okresie tarła to żaden problem, schody zaczną się gdy przy brzegu zostaną niedobitki.  zresztą pozyskiwanie tubisa to zależnie od warunków różne metody, nie zawsze jest tak miło i przyjemnie jak kolega miał na filmie (co jak np. przy brzegu fala metrowa?). rzut, który kolega wykonał ... było widać gdzie wpadł ciężarek ;).
Pablo Marek, o którym pisze Jarek to choćby 100 wędkarzy przyjechało i nikt nic nie wyciągnął to Marek zawsze jakiegoś złapie, a więc bierz poprawkę:).
Pablo ta żyłka Daiwy, o której piszesz to w tych szpulach ponad 1000 metrowych?

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #317 dnia: Marca 29, 2014, 07:02:30 pm »
ja przemyślę to do jutra. z tym, że jutro pewnie będzie jeszcze więcej osób niż dzisiaj.
Robert, a może Wy skusicie się na łowienie przy kanale? jeśli za trocią to Czerwonka ok ale jakoś tak za leszczem nie przemawia do mnie to miejsce.

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #318 dnia: Marca 29, 2014, 08:51:41 pm »
dokladnie to kupilem taką żyłkę : ŻYŁKA DAIWA TOURNAMENT MONOFIL 0,31mm 1320m yellow, w turbocie maja za 65zl. jak narazie spoko, fajnie ,ze ją tak dobrze widac, chyba dobra proporcja jakosci do ceny.

to co umawiamy sie na jakies rybki na jutro? moze radary, lub lazy, ale nie 1,5km na falochrony, tylko jakies 300-400 metrów na prawo, widzialem spoko lowisko, rewa jest daleko, a i głębie widać niezłą .jutro lekki minimalny wiatr z polnocy ma byc. tam ludzi pewnie nie bedzie w ogole.

ten typ z tego programu dziala mi na nerwy, nie tylko w tym odcinku, w innych tez udaje,ze cos wie,a nic nie wie, tak jak z tymi tubisami i rzutami.

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #319 dnia: Marca 29, 2014, 08:56:32 pm »
a Jarek jutro gdzie jedzie?

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #320 dnia: Marca 29, 2014, 09:44:20 pm »
to jest magia telewizji, tam wiele rzeczy jest prostszych niż w życiu:). nie no spoko mógł te tubisy złapać tyle, że szkoda takiego podbieraka i szorować nim po kamienistym dnie. no ale dobra zostawmy ten temat, na jesieni potrenujemy łapanie tubisa:).
co do jutra: rozmawiałem przed chwilą z Robertem i oni jadą raczej na Czerwonkę. ja mam dwie opcje albo 9 - 14, albo 15 -19. ostatnie czasy jeździłem popołudniami i dlatego chyba jutro wybiorę godzinny ranne.tylko, które miejsce? ja chciałem jutro uderzyć tak  około 700 m od kanału w stronę Unieścia (tam ostatnio były wyniki).
rozumiem, że Cię ciągnie na radary bo tam coś trafiłeś? o której Ty chcesz jechać? najwyżej rano przed wyjazdem się odezwę.

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #321 dnia: Marca 29, 2014, 10:02:37 pm »
a i jedno Paweł. ostatnio większość wyciąganych ryb była z bliższych odległości, np. Pablo80 tego okonka to z 30 - 40 m wyciągnął. dziś leszcza podobnie, jego ojciec tą flądrę też. na początku rzucaliśmy daleko i my byliśmy na zero, nawet flądry nie mieliśmy, a ojciec już chyba 8 sztuk, był jeszcze jego siostrzeniec i też bliżej rzucał i miał kilka. co do tej rewy przy kanale to ona jest, zaczyna się około 80 m, a żeby połowić to najlepiej rzucać bliżej.

Pablo

• Hero Member
« Odpowiedź #322 dnia: Marca 30, 2014, 08:30:54 am »
to gdzie lecisz Mariusz, ja powoli sie pakuje:)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #323 dnia: Marca 30, 2014, 10:58:08 am »
Siemanko Panowie  :) ja dzis pauzuje z rybkami bo dzis mysle wylacznie o rodzinie i promilach ktore musze z siebie usunac  :) wczoraj sie troche zresetowalem  :) Polamania Wam zycze  :)

Jarek Jaro

• Hero Member
« Odpowiedź #324 dnia: Marca 30, 2014, 11:02:43 am »
Zapomnialem powiedziec ze wczoraj przy samym kanale z rana wedkarz wyciagnal na spining troc 53 cm.Ryby nie widzialem tylko slyszalem  :)