Autor Wątek: Wspólne wyjazdy na plażę  (Przeczytany 34724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marbed82

• Hero Member
Odp: Wspólne wyjazdy na plażę
« Odpowiedź #975 dnia: Kwietnia 27, 2015, 02:34:26 pm »
[quote author=Grzechu link=topic=21.msg1447#msg1447 date=1430129218]
Mariusz, statystyki utrzymane:) cały  czas w formie ;)
[/quote]

no z mała wpadką w sobotę. byłem razem z Markiem ale ja bardziej w celach treningu rzutu, jednak jedna wędka cały czas się moczyła i zrobiła okrągły wynik zero :(.
jakby nie było ja w cały miesiąc złowię tyle co niektórzy w jeden dzień  ;D.
https://www.youtube.com/user/marbed82/videos

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #976 dnia: Maja 01, 2015, 10:55:13 am »
Planuję wyjazd na płaskie w dniach 04 lub 05 maj. Łowiska w okolicach Unieścia i Łaz, ktoś chętny? Im nas więcej tym lepiej poznamy nasze rejony pod kątem dużych storni i gładzic. Zadaniem wyjazdu jest znalezienie lepszych metod na łowieni dużych sztuk, które coraz częściej już łowimy. Gwarantuję ciekawą fotorelację.

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #977 dnia: Maja 01, 2015, 09:53:23 pm »
ktoś tu chyba rozsmakował się w flądrach:).
a do kiedy są zapisy? jeśli rano nie będzie trzeba wstawać to bym się pisał.
4 maja, zachód słońca dopiero po 20, do tego pełnia (na plaży będzie dość widno) no chyba, że będą chmury. spróbować można.
belona już podeszła, a więc można powoli próbować przy sprzyjających warunkach (kolega mówił, że w Łebie rybacy trochę w skrzynkach mieli).
p.s. a w niedzielę nie dałbyś rady?

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #978 dnia: Maja 01, 2015, 10:26:07 pm »
Nie, w niedziele nie dam rady. Chcę też spróbować flądrę na muchę połowić, mam już wszystko przygotowane. Postaram się przyjechać z kilkoma osobami.

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #979 dnia: Maja 04, 2015, 06:29:05 pm »
Potwierdzam łowienie we wtorek przy kanale, ale później Łazy.

werni1

• Hero Member
« Odpowiedź #980 dnia: Maja 06, 2015, 12:54:57 pm »
Jak tam się wypad udał? Pogoda nie rozpieszczała wczoraj. My coś myślimy o sobocie ale czy coś z tego wyniknie okaże się w piątek.

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #981 dnia: Maja 06, 2015, 05:03:47 pm »
Wylądowaliśmy w Łazach i wędki zarzucone zostały o 07:50. Do godziny 21:20 z Panem Wiesławem złowiliśmy po dwie wymiarowe płaskie i jedną babkę byczą. udało nam się uciec przed burzą i zastaliśmy ją w Suchej Koszalińskiej siedząc już za kierownicą. Zero brań na robaka, tylko filety. Zestawy lądowały od 40 metrów do ponad 180 metrów! Wiało tak silnie od lądu, że niektóre rzuty ocierały się nawet o 200 metrów! Pod wieczór przybyło trzech spinningistów i złowili jedną belonę i dwa tobiasze, oraz mieli kontakt z trocią. Tobiasza od 19:00 pod dostatkiem. Wypad mało udany.

marek_mariola

• Hero Member
« Odpowiedź #982 dnia: Maja 06, 2015, 11:09:11 pm »
Dzisiaj szybki wypad nad wodę w okolice kanału  w godz. 18-22 :) Efekt to jedna płotka oraz po zachodzie słońca ok. 21.00 flądra 35 cm oraz 15 cm. Brała na fileta z tubisa. NA CZERWONEGO nic.

Pozdrawiam Marek

Alex-Poz

• Hero Member
« Odpowiedź #983 dnia: Maja 07, 2015, 12:47:04 pm »
Witam po dłużej przerwie
Wybieram się do Łaz na trzy dni nad wodę a przede wszystkim jestem zainteresowany łowieniem tobisów w godz. wieczornych ale nie wiem do końca jak się za nie zabrać wiem od Roberta że dobrym poławiaczem jest Hero możesz mi coś poradzić lub po prostu może się spotkamy w Łazch  zapraszam w któryś dzień ja jestem 10- 11- 12 maj
Pozdrawiam Olek.

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #984 dnia: Maja 07, 2015, 08:35:43 pm »
[quote author=Alex-Poz link=topic=21.msg1459#msg1459 date=1430995624]
Witam po dłużej przerwie
Wybieram się do Łaz na trzy dni nad wodę a przede wszystkim jestem zainteresowany łowieniem tobisów w godz. wieczornych ale nie wiem do końca jak się za nie zabrać wiem od Roberta że dobrym poławiaczem jest Hero możesz mi coś poradzić lub po prostu może się spotkamy w Łazch  zapraszam w któryś dzień ja jestem 10- 11- 12 maj
Pozdrawiam Olek.
[/quote]
Chodzi o Mariusza [b]Marbed82[/b], a nie o [b]Hero[/b]

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #985 dnia: Maja 07, 2015, 11:04:20 pm »
podbierak z oczkiem 0,5 cm, wodery i do wody, najlepiej koło zmroku, choć i w dzień jeśli tubis jest blisko brzegu to można próbować. ważne żeby była flauta, żeby można było wejść do wody. najlepiej szukać takiego miękkiego piasku. stara szkoła mówi o tupaniu stopami o dno i ciągnięciu przy dnie podbieraka. jednak i bez tego tupania pięknie strzelają spod nóg. chłopaki mają też specjalne siatki (takie jak rybacy) coś około 10 m, z oczkiem 1 cm i zastawiają je w wodzie. po kilkunastu minutach na pewno kilka tubisów się uwiesi. przy tej metodzie na pewno się nie zmęczysz bo wchodzisz tylko do wody stawiasz siatkę i czekasz na brzegu siedząc wygodnie na krześle. z kolegą Pawłem mamy zamiar o ile pogoda w weekend pozwoli trochę połapać ale jeszcze nie wiem w jaki dzień. być może będę w niedzielę w Mielnie ale jeszcze nie jestem pewien na 100 % to się odezwę i postaram się załatwić siatkę i użyczę, tyle, że musicie mieć wodery. jest jeszcze metoda na zestaw śledziowy. sprawdzało się to jesienią teraz na wiosnę tylko raz próbowałem i 2 sztuki wpadły. tubisa na pewno przez te ostatnie dni kiedy jest spokojna woda to było sporo przy brzegu.
A do czego Wam teraz tubis? bo jeśli myślicie o jesieni to spokojnie we wrześniu czy październiku sobie nałapiecie.

Alex-Poz

• Hero Member
« Odpowiedź #986 dnia: Maja 08, 2015, 07:03:41 pm »
  Witam    no a co jest lepszego na fileta w maju może poradzisz , wybieramy się na Gravella z tego co wiem w zeszłym roku padło sporo fląder na mięso  i dlatego to pytanie. My tak często nie jeździmy na plaże a w Warcie w Poznaniu nie nałowimy tubisków . Pozdrawiam

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #987 dnia: Maja 08, 2015, 11:16:35 pm »
w niedzielę będą raczej ciężkie warunki na łapanie tubisa. na flądrę dobry będzie śledź, tylko żeby był świeży z twardą skórą. ewentualnie można gdzieś w portach popytać czy  nie mają tubisa na zbyciu. Na Grauvellu część pewnie też będzie łowiła na lug wormsy (coś jak nasza rosówka tylko łapane w Niemczech na plażach).

Alex-Poz

• Hero Member
« Odpowiedź #988 dnia: Maja 09, 2015, 07:18:19 pm »
Tak wiem w zeszłym roku niemcy na nie łowili znam je ale ciężko je dostać zobaczymy jeszcze cały tydzień, a jutro zobaczymy jaka będzie pogoda, ja rano się pakuje i jadę.  ;D ;D ;D ;D  Pozdrawiam .

Alex-Poz

• Hero Member
« Odpowiedź #989 dnia: Maja 10, 2015, 07:06:15 pm »
Jestem w Łazach pogoda nie ciekawa jest godz  19,00 jeszcze wieje, tak że dziś tylko spacer a jutro będzie bobrze ...Pozdrawiam.

kris30

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #990 dnia: Maja 12, 2015, 02:16:37 pm »
udany wyjazd na radary  ;)    + leszcz 45

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #991 dnia: Maja 12, 2015, 02:21:12 pm »
Gratulacje!

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #992 dnia: Maja 12, 2015, 09:09:10 pm »
WOW!!!
Leszcz!!! ostatnie czasy to gatunek prawie jak na wymarciu na  naszych terenach. tym bardziej gratuluję:).
Belona na surfa czy na spina?

kris30

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #993 dnia: Maja 13, 2015, 10:36:34 am »
Belona  na spinning

Alex-Poz

• Hero Member
« Odpowiedź #994 dnia: Maja 14, 2015, 07:18:04 pm »
Witam,,,,,wypad do Łaz wypadł tak średnio łowiłem tylko w poniedziałek , nie przykładałem się do zbyt mocno do połowów
w godzinach wieczornych złowiłem tylko do byczki, tak po za tym cisza ale nie o to mi chodziło chciałem się nauczyć łowić  tubisy i to mi się udało z czego jestem zadowolony, wiem już coś więcej. Jutro rano starujemy do Władysławowa na zawody
zobaczymy co tam będzie. Po powrocie napisze co tan pływało w wodzie. Pozdrawiam.

Grzechu

• Hero Member
« Odpowiedź #995 dnia: Maja 14, 2015, 07:28:10 pm »
Siemanko,

Jutro (piątek) atakujemy na plażę w okolicach Kołobrzegu, miejsce jeszcze do ustalenia, jest pewna miejscówka do splądrowania i bardzo kusi ;) jednak jak nie tam to możliwe Struga albo plaża zachodnia w Kołobrzegu. Zapraszam do wspólnej ekspedycji jutro około 17-18 START!!!
www.facebook.com/PiscariTeam

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #996 dnia: Maja 15, 2015, 12:34:11 pm »
Grzechu, muszę się z Tobą wybrać, więc wybadaj miejscówki pod kątem płaskich i przyjadę. W ten piątek nie mogę, ale może za tydzień?

Grzechu

• Hero Member
« Odpowiedź #997 dnia: Maja 15, 2015, 10:58:41 pm »
Jesteśmy  właśnie  na strudze. Padło  kilka pod wymiarowych płaskich, kilka wymiarowych również.  Największą  kolega Maciej 39cm potem 30 cm, 25cm i niewymiar oraz babke. Ja 3 z tego jedna wymiarowa 25cm, kol. Tomasz 3, dwie 25cm i jedna nie wymiarowa kol. Krzychu niestety na Zero. . Teraz troche polatam i pozprawdzam miejscówki  co i gdzie się  dzieje, ustawimy się  nie ma problemu ;)

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #998 dnia: Maja 16, 2015, 11:10:28 am »
czyli legenda Strugi dalej podtrzymana :). do której łowiliście?

Grzechu

• Hero Member
« Odpowiedź #999 dnia: Maja 16, 2015, 05:33:48 pm »
Brania ustały  jak już  całkowicie  się  ściemniło. Posiedzieliśmy do 23:30 i uciekliśmy z plaży  :)