Autor Wątek: Debata na temat ochrony brzegu morskiego  (Przeczytany 1413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

werni1

• Hero Member
Debata na temat ochrony brzegu morskiego
« dnia: Lutego 10, 2015, 08:57:53 pm »
Była ciekawa debata na polibudzie, szkoda że nasze media zawsze informują po fakcie nigdy przed.
[url=http://www.strefabiznesu.gp24.pl/artykul/debata-na-temat-ochrony-brzegu-morskiego]http://www.strefabiznesu.gp24.pl/artykul/debata-na-temat-ochrony-brzegu-morskiego[/url]

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
Odp: Debata na temat ochrony brzegu morskiego
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2015, 09:50:01 pm »
Wczoraj dowiedziałem się o tej debacie lub pogadance z radia. Niestety nie mogłem być dziś w Koszalinie. Ktoś z was był?

werni1

• Hero Member
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 10, 2015, 10:50:50 pm »
Po komentarzu do artykułu widać, że debata była jednostronna, tylko Najda miał jakiś apel, ale nic o tym nie napisali.

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 11, 2015, 06:30:11 pm »
Bardziej, to wygląda na próbę uzasadnienia wydania sporej ilości pieniędzy. Cały czas przyglądałem się wszelkim inwestycjom na kanale i nie mogłem zrozumieć jak ma to się im wszystko udać. Latem kanału nie ma bo woda niska, po sztormach zasypane a czasem płynie woda, bo ktoś przekopał. Trwało tak latami i nie udało się tego rozwiązać. Aż tu nagle inwestycja, gdzie prócz kanału, a nawet drugiego kanału z boku i wrót jeszcze marina...? Ładnie to wyglądało. Szkoda, że mnie nie było na tej pogadance bardzo bym chciał zapytać się o dalsze plany związane z tym miejscem. Skoro to tak ważna inwestycja, to czemu na jeziorze Bukowo nie zrobić tego samego? Tam też jest kanał i tez go zasypuje. Za te wszystkie wydane pieniążki można było wynająć dożywotnio prywaciarza i jego syna i wnuka i prawnuka, by odkopywał kiedy trzeba zasypany kanał. Ktoś tam wspomniał o śmieciach jakie mogło może wnieść do kanału w czasie tych wiatrów. Jestem pewny, że gdyby zatrzymać wszystkie śmieci napływające z przeciwnej strony było by ich znacznie więcej...

werni1

• Hero Member
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2015, 08:06:16 pm »
Ba nie dość że by odkopywali to za taką kasę przed każdym sztormem by zasypywali i tym sposobem chronili przed powodziami stulecia gęsto zaludnioną drogę Unieście-Łazy

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2015, 09:00:31 pm »
He, he dobre!

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 12, 2015, 09:33:21 am »
jak coś to ja się zgłaszam na ochotnika na takiego "zasypywacza" i "odkopywacza". kupię sobie ładną koparkę z klimą i wspomaganiem  ;D i kilka razy w roku odkopię i zakopię ujście kanału, co więcej w okresie letnim zbuduję ładny zamek z piasku, który będzie atrakcją turystyczną ;).
tutaj macie link do filmiku z debaty:
https://www.youtube.com/watch?v=uRFIATbVsKI
https://www.youtube.com/user/marbed82/videos

werni1

• Hero Member
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 12, 2015, 11:10:57 am »
Wow godzina oglądania jak sobie spijają z dzióbków i poklepują po plecach, no ale cóż jak będę miał chwile w domu to obejrzę, a może się zdziwię i będzie coś ciekawego. Ciekawe czy Najde z apelem zostawili.

werni1

• Hero Member
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 12, 2015, 11:17:35 am »
W komentarzach do artykułu Najda podsumował całą debatę.

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 12, 2015, 04:18:53 pm »
godzina stracona. obejrzałem tylko 6 min wystąpienie Gawłowskiego i nic ciekawego. bzdurne gadanie, że Ksawery pokazał, że inwestycja była niezbędna. głupoty i tyle. niczym nie potwierdzone. kilka danych mają z czego wyciągają wnioski jakie chcą.
https://www.youtube.com/user/marbed82/videos

werni1

• Hero Member
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 12, 2015, 05:45:20 pm »
Powinni wytłumaczyć dlaczego po zakończeniu inwestycji w postaci wrót w krótkim czasie woda w Jamnie stała się pozaklasowa. Śmieszne jest też stwierdzenie pani wójt Mielna, że dzięki tej inwestycji mieszkańcom nie zalew piwnic no chyba, że miała na myśli wały wzmacniające brzegi Jamna, bo one taki wpływ jak najbardziej mieć mogły, bo wrota to by tylko pogorszyły gdyż podnoszą stan wody w Jamnie (dechy we wrotach).