[quote author=marek_mariola link=topic=21.msg527#msg527 date=1397835242]
Tego wieczoru tubis ganiał w toni i wyskakiwał. Mam nadzieję, że jak będzie przy dnie może będę miał lepsze rezultaty. Ale spodniobuty muszą być i basta!!!!
[/quote]
zachowanie tubisa dokładnie tak wygląda, że zakopuje się w piachu i spłoszony ucieka ku górze, często wyskakując nad wodę lub po niej surfując

. ta Twoja konstrukcja po kilku poprawkach dałaby radę. na pewno większy otwór potrzebny. ze swojej strony mogę powiedzieć tyle, że jeśli tylko jest tubis to mój podbierak zawsze go wyciągnie

.
dzisiaj Pablo80 wyciągnął naprawdę wielkiego tubisa, poza tym masa małego śledzia wpadła w siatkę.
ja łowiłem od 16 -20.30, wynik jedna flądra 25 cm i kilka mniejszych,poza tym z 10 sztuk śledzika

(takiego mini). łowienie na śledzia, tubisa i robaka. Paweł z ojcem i siostrzeńcem jeszcze zostali i dzielnie walczą, a po drugiej stronie kanału Paweł z kumplem (ciekawe czy w końcu zarzucili wędki

). zatem czekamy na ich wyniki.
p.s.dziś na kanale na betonach kolejny dzień rzezi... szkoda słów co tam się dzieje i nikt nic sobie z tego nie robi...