[quote author=Ostseebad Nest link=topic=21.msg1826#msg1826 date=1477316593]
[quote author=surferek link=topic=21.msg1825#msg1825 date=1477315052]O której godzinie trafiliście dorsza i na jaką przynętę?Czy daleko ob brzegu? te krewetki skuteczne? to nasze bałtyckie czy kupne?
[/quote]
Pierwszy o [b]19:40[/b], drugi coś koło [b]21:00[/b] ...a to co się zerwało to jakoś [b]22:00[/b] ....ostatnia flądra wzięła ok [b]0:50[/b]
Pierwszy dorsz wziął krewetkę, a drugi śledzia.
Rzucaliśmy blisko ..do pierwszej rewki. Jeden bardzo bliski (dla testu) rzut też się okazał skuteczny.
Mieliśmy krewetki i płaty śledziowe. Płaty wiadomo dzieliliśmy na mniejsze kawałki + taśma PVA. Krewetki nie te największe, bo te co mieliśmy to jakieś 5-6cm, kupione w TESCO za [b]15,90zł[/b] za [b]460g[/b] ...nie wiem gdzie łowione te krewetki ...ale wieczorem sprawdzę w lodówce, bo mam jeszcze pół paczki.
[/quote]
super moje gratulacje, zdziwiło mnie że łowiliście przed pierwszą rewką, chyba że jest ona dosyć daleko od brzegu albo rów przed nią macie głęboki, u mnie jak próbowałem obławiać w rowie przed pierwszą rewką prąd wody znosił zestawy za rewką natomiast już nie.