Autor Wątek: Brak klubu lub stowarzyszenia Surfcastingowego w koszalinie.  (Przeczytany 230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
Brak klubu lub stowarzyszenia Surfcastingowego w koszalinie.
« dnia: Październik 21, 2015, 01:04:14 pm »
Nie wiem dlaczego, ale w tak dość dużym mieście jak Koszalin brak jest stowarzyszenia lub klubu zrzeszającego miłośników surfcastingu. jaka jest tego przyczyna? przecież najlepsze łowiska leszcza morskiego znajdują się o kilka kilometrów od Koszalina! Na plaży w Mielnie, Gąskach, Unieściu i  Łazach brak zainteresowania eksperymentów i poszukiwań nowych metod i gatunków ryb. Znam nieliczną grupę wędkarzy, którzy przyczynili się do rozwoju surfa w tym regionie, jednak tylko mała garstka z nich powiązana jest z miastem Koszalin.

musolex

• Hero Member
Odp: Brak klubu lub stowarzyszenia Surfcastingowego w koszalinie.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2015, 09:20:05 pm »
Jestem jak zawsze za by poznać ludzi i móc z nimi pojechać na łowisko.. " we dwóch zawsze raźniej" : )

Administratos

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2015, 12:12:52 am »
To już pierwszy krok i takich wyjazdów jest już coraz więcej, jednak...Stowarzyszenie przydałoby się do organizowania zawodów i imprez masowych. Po ostatnich podwyżkach opłat za imprezy większość indywidualnych jednostek zrezygnowało z organizowania zawodów. Stowarzyszenie, lub klub łatwiej nakłoni miasto Koszalin na dofinansowanie do zawodów i podobnych spotkań zorganizowanych na plaży z wędką. Są już w naszym kraju większe i mniejsze zawody surfcastingowe, jednak nie organizowane przez Koszalin. Warto coś w tej kwestii zmienić. Przyczyni się to też do promocji regionu. Mielno nie chce atomu, ale też nie chce, lub nie umie zorganizować zawodów wędkarskich, choć posiada najlepsze łowiska leszczy morskich w Polsce!

musolex

• Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2015, 04:41:38 pm »
Organizacja takich zawodów to świetny pomysł. Typowo wędkarskich zawodów nigdy nie organizowałem, ale inne imprezy owszem. Myślę, że wspólnymi siłami udało by się zorganizować dobre zawody. Jeżeli chodzi o uczestników myślę, że też by się sporo uzbierało.

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2015, 07:29:54 pm »
Jestem jak zawsze za by poznać ludzi i móc z nimi pojechać na łowisko.. " we dwóch zawsze raźniej" : )

jeździmy cały czas, Administratos cały czas namawia do wspólnych wyjazdów i jakoś chętnych nie ma (dziś siedzą na plaży i łowią, zawsze możesz dojechać). Zapraszamy!!!

Organizacja takich zawodów to świetny pomysł. Typowo wędkarskich zawodów nigdy nie organizowałem, ale inne imprezy owszem. Myślę, że wspólnymi siłami udało by się zorganizować dobre zawody. Jeżeli chodzi o uczestników myślę, że też by się sporo uzbierało.

szkoda, że rok temu jak organizowaliśmy zawody nie zaszczyciłeś nas swoją osobą  ;). wszyscy zawsze chętni do tego czego akurat nie ma, a jak jest to chętnym akurat wypadają ważniejsze sprawy.  ;)

p.s. czekam na wieści z plaży, warto nawet jeśli jesteś sam podzielić się informacjami!

musolex

• Hero Member
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2015, 02:14:09 pm »
Administratora poznałem jakiś czas temu na plaży i tak samo od niedawna znam to forum i od tamtego momentu staram się codziennie śledzić tematy. Dzisiaj mam na 15 do pracy. W czwartek jadę zrobić opłatę bo niestety się skończyła i jak dobrze pójdzie i pogoda pozwoli w czwartek po południu odwiedzę nasze morze :)

marbed82

• Hero Member
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2015, 08:58:23 pm »
opłatę możesz zrobić przez internet i wystarczy mieć przy sobie tylko dowód wpłaty. zatem jeśli jedziesz do Darłowa czy Kołobrzegu tylko z zamiarem dokonania wpłaty to myślę, że możesz sobie zaoszczędzić niepotrzebnych wydatków i czasu.
p.s. połamania!

musolex

• Hero Member
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 27, 2015, 10:00:38 pm »
A ja zawsze specjalnie jeździłem po kawałek sztywniejszej kartki ;; W takim razie będę jeszcze szybciej nad wodą : )
P.S Nie dziękuje